ERP

Enterprise Resource Planning (ERP) je vrsta softvera koja pomaže preduzećima da upravljaju i automatizuju različite aspekte njihovih operacija, kao što su finansije, ljudski resursi, proizvodnja i upravljanje lancima snabdevanja. Cilj ERP-a je pružiti jedinstveni, integrisani pregled poslovnih procesa, podataka i informacija organizacije, što omogućava bolje donošenje odluka i povećanu efikasnost. Sistemi ERP-a se mogu prilagoditi potrebama različitih industrija i mogu se rasporediti na lokalnim računarima ili u oblaku. Obično uključuju module za računovodstvo, upravljanje zalihama i upravljanje odnosima sa klijentima.
Naša rešenja i usluge u ovoj oblasti pokrivaju sve osnovne poslovne aktivnosti, kao što su finansije i knjigovodstvo, proizvodnja, prodaja, nabavka, servis, kadrovska evidencija i obračun zarada. Prednost Microsoft Dynamics rešenja je integracija sa ostalim Microsoft Dynamics 365 i Microsoft 365 proizvodima (Dynamics 365 Sales, Word, Excel, Outlook…)
Iako Microsoft Dynamics poslovna (ERP) rešenja na najadekvatniji način iskazuju svoje prednosti kada su primenjena u srednjim, srednje velikim i velikim preduzećima (korporacijama), dostupna su i za mikro, male i tek osnovane kompanije. Zahvaljujući izuzetno fleksibilnoj arhitekturi i 'cloud' platformi, izuzetno su pristupačna i brzo se implementiraju.

ERP

Enterprise Resource Planning (ERP) je vrsta softvera koja pomaže preduzećima da upravljaju i automatizuju različite aspekte njihovih operacija, kao što su finansije, ljudski resursi, proizvodnja i upravljanje lancima snabdevanja. Cilj ERP-a je pružiti jedinstveni, integrisani pregled poslovnih procesa, podataka i informacija organizacije, što omogućava bolje donošenje odluka i povećanu efikasnost. Sistemi ERP-a se mogu prilagoditi potrebama različitih industrija i mogu se rasporediti na lokalnim računarima ili u oblaku. Obično uključuju module za računovodstvo, upravljanje zalihama i upravljanje odnosima sa klijentima.
Naša rešenja i usluge u ovoj oblasti obuhvataju najbolja Microsoft Dynamics rešenja koja pokrivaju sve osnovne poslovne aktivnosti, kao što su finansije i knjigovodstvo, proizvodnja, prodaja, nabavka, servis, kadrovska evidencija i obračun zarada. Prednost Microsoft Dynamics rešenja je čvrsta integracija sa ostalim Microsoft Dynamics 365 i Microsoft 365 proizvodima (Dynamics 365 Sales, Word, Excel, Outlook…)
Iako Microsoft Dynamics poslovna (ERP) rešenja svoje prednosti na najadekvatniji način pokazuju kada su primenjena u srednjim, srednje velikim i velikim preduzećima (korporacijama), dostupna su i za mikro, male i tek osnovane kompanije. Zahvaljujući izuzetno fleksibilnoj arhitekturi i 'cloud' platformi, izuzetno su pristupačna i brzo se implementiraju.


Microsoft Dynamics 365 Business Central (D365BC)


Microsoft Dynamics 365 Business Central (D365BC) je novo ime za dobro poznato ERP rešenje Microsoft Dynamics NAV (pre toga Navision). U pitanju je sveobuhvatno ERP rešenje za upravljanje poslovanjem koje vam pomaže da povežete svoje finansije, prodaju, usluge i operacije kako biste unapredili poslovne procese, poboljšali interakciju sa kupcima i donosili bolje odluke.

Za razliku od NAV-a, koji je godinama unazad menjao ekstenziju (oznaka godine), jer je svake godine izlazila nova verzija (NAV 2013.... NAV 2016, NAV 2017, NAV 2018), Microsoft Dynamics 365 Business Central (D365BC) će manja unapređenja i ispravke dobijati na mesečnom, a veće dopune na polugodišnjem nivou (baš kao aplikacije na vašem pametnom telefonu) i, pri tom, neće menjati naziv. Prethodno se odnosi prevashodno na klijente koji se odluče za 'cloud' verziju - nećete više morati da razmišljate o novim verzijama, jer ćete uvek biti na poslednjoj, aktuelnoj (up-to-date). D365BC je u potpunosti integrisan sa O365 (i svim ostalim servisima) i podržava rad korisnika nezavisno od platforme i uređaja koji koriste (radi na Windows, Android i IOS računarima, tabletima i telefonima). Zaslugom vodećih partnera u zemlji, lokalizovan za Srbiju i dostupan u sve tri opcije - kupovina ('on-prem'), iznajmljivanje/"subscription" ('on-prem' i 'online'/'cloud') i kao hibridna varijanta.

NPS d.o.o. je ovlašćeni partner kompanije Microsoft za prodaju, implementaciju, održavanje i nadgradnju Microsoft Dinamics 365 Business Central.
Više detalja o ovom proizvodu na web stranici kompanije Microsoft.Iako je D365 u našem (i planetarnom) fokusu, nije jedino Microsoft poslovno rešenje kojim smo se bavili, kojim se bavimo i kojim će nastaviti da se bavimo. Apostrofirali smo ga iz prostog razloga jer NAV, kojim se najviše bavimo i koga koristi najveći broj korisnika naših usluga i rešenja, više nije dostupan za nove klijente.
U nastavku ćete pronaći informacije o drugim rešenjima i proizvodima iz naše ponude.

 • Microsoft Dynamics NAV -> Dynamics 365 Business Central

  Microsoft Dynamics NAV je globalno najzastupljenije Microsoft poslovno rešenje. Poznat je i pod nazivom NAVISION, kako se nekad zvao, odnosno kao D365BC, kako se sada zove.

  Donosi sveobuhvatne funkcionalnosti za upravljanje poslovanjem, od finansija do upravljanja lancem snabdevanja, proizvodnjom i još mnogo toga. Povezuje sve delove vaše organizacije, dajući vam jasan uvid u sve detalje i bolju kontrolu nad svim segmentima poslovanja. Uz navedeno, podržava i izuzetno specifične delatnosti zahvaljujući veoma moćnim rešenjima koja je kreirala mreža Microsoft partnera.

  Kao i D365BC, NAV funkcioniše u punoj analogiji i korelaciji sa svim poznatim i opšte prihvaćenim Microsoft Office alatima kao što su Outlook, Word i Excel, koji će vam pomoći da svoje poslove i zadatke izvršite direktno iz vašeg Inbox-a, i to bilo da je u pitanju iOS, Android ili Windows platforma. Bez razlike da li koristite desktop, laptop ili mobilne uređaje, svoje ćete obaveze i poslove moći da završite u svakom trenutku i sa bilo kog mesta.

  Za više informacija posetite web stranice Microsoft-a.

 • Microsoft Dynamics AX -> Dynamics 365 for Finance and Operations

  Microsoft Dynamics AX (ranije Axapta, a sada je dovoljno reći Dynamics 365) je ERP rešenje namenjeno prevashodno najvećim, kao i srednje velikim i velikim kompanijama. Nudi prilagođenu osnovu za niz industrijskih grana, kao i široku, naprednu paletu funkcionalnosti za finansije, upravljanje ljudskim resursima i operativno upravljanje kompanijom. Moćno rešenje koje vašim zaposlenima daje snagu da predvide i prihvate promene kako bi vaš posao napredovao. I sve to u jednom rešenju, koje svoju vrednost i moć pokazuje brzo i dugo

  Kao što je NAV rebrendiran i sada se zove Microsoft Dynamics 365 Business Central (D365BC), tako je i AX u svom najnovijem izdanju postao Dynamics 365 for Finance and Operations.

  Microsoft Dynamics 365 je nova poslovna platforma koja nudi više poznatih proizvoda iz porodice Microsoft Dynamics (ERP i CRM), jednostavnu integraciju sa Office 365 i Power BI, ali i neke sasvim nove opcije. To je modularno rešenje koje, bilo da se koristi na standardni način ('on premise') ili putem 'cloud'-a, pokriva prodaju, korisničku podršku, rad na terenu, upravljanje operacijama, projektima... te finansijama i marketingom, i u jedinstven sistem integriše sve funkcije vaše kompanije.

  Za više informacija u vezi ovog modernog i naprednog ERP rešenja posetite web stranice Microsoft-a.

 • NAV Express -> BIZ365

  NAV Express je proizvod nastao na bazi intenzivne saradnje na relaciji Microsoft Srbija - NPS Beograd, zahvaljujući kojoj je Microsoft Dynamics NAV (ex Navision), jedan od najpoznatijih svetskih poslovno-informacionih sistema, početkom 2007. doživeo svoju prvu transformaciju u NAV Express - integrisano poslovno rešenje koje se sastoji od unapred definisanih i podešenih modula, koji su u potpunosti usklađeni (jezički i zakonodavno) sa važećim propisima republike Srbije. NAV Express je omogućavao efikasno vođenje poslovanja u segmentu malih i srednjih preduzeća, kao i u pojedinim odeljenjima velikih kompanija. Sadržao je najvažnije module za upravljanje preduzećem u predefinisanom obliku (finansije, magacin, prodaja, marketing) i omogućava trenutni uvid u finansije, stanje u magacinu ili rad zaposlenih i implementiran je bio veoma brzo (~15 radnih dana).
  NAV Express je, ukratko, koncept koji, u vidu jednog prilagođenog, integrisanog i pristupačnog rešenja, i najmanjim preduzećima omogućava funkcije koje uobičajeno koriste velike kompanije. Nažalost, novi model licenciranja uveden sa pojavom verzije NAV 2013 onemogućio je dalji razvoj i život ovog rešenja.
  Dragocena znanja i iskustva utkali smo u aktuelni proizvod BIZ365 .

  Za više informacija u vezi ovog modernog i pristupačnog ERP rešenja posetite BIZ365 web stranice.Poslovna rešenja u ’cloud’-u

Šta radite kad želite da uključite svetlo, tv… skuvate kafu…? Pritisnete ili okrenete neki prekidač. Struja je „tu“ i samo „čeka“ da je upotrebite, kad god poželite. Odakle je stigla (struja, električna energija)? Da li vam je to ključno ili vas samo zanima da uvek bude „tu“ (negde u ’cloud’-u) kad god vam je potrebna?

Takva su danas i poslovna rešenja – „tu negde“, u ’cloud’-u (’oblak’).

Ukoliko želite da brzo uspostavite radno okruženje i dovoljan vam je osnovni set ERP i CRM funkcionalnosti (finansije, prodaja… , ali i poslovno izveštavanje analitika, Office 365… ) - teško da danas možete napraviti bolji izbor. Rešenja se implementiraju brzo i relativno jednostavno (u odnosu na klasična ERP rešenja). Isto važi i za dodavanje modula i funkcionalnosti (u skladu sa potrebama, rastom kompanije…).

Ukoliko se odlučite za Microsoft Dynamics 365 Business Central (D365BC) on Azure ili na privatnom 'cloud'-u, nećete razmišljati o potrebnoj infrastrukturi, HW-u i SW-u, a i značajno ćete uštedeti i rasteretiti se (jer će neko drugi brinuti da sve i uvek radi). Potrebno je da posedujete računar (tablet, 'pametni' telefon) i obezbedite pristup internetu – rešenje će, kada sve postavimo, uvek biti na raspolaganju, u svakom trenutku i sa bilo koje tačke…. – uvek tu negde“ gde ste i vi. Kontaktirajte nas za više informacija..NPS lokalizacija za Srbiju (i regiju)

Naša posvećenost Microsoft Dynamics poslovnim rešenjima, a naročito ERP rešenju Microsoft Dynamics NAV / D365BC, datira još iz prošlog milenijuma, iz vremena kada se ovo rešenje zvalo Navision. Visoki profesionalni standardi i kriterijumi koje smo tada postavili, značili su, između ostalog, da "NPS lokalizacija" uvek donosi mnogo više od obaveznog i podrazumevanog. Kliknite na STATEMENT OF DIRECTION - NPS lokalizacija za više detalja.

Godinama unazad, to ("NPS lokalizacija") je bila privilegija rezervisana uglavnom za klijente NPS-а. Sada, zahvaljujući činjenici da je NPS bio jedan od prvih Microsoft partnera za lokalizaciju, NPS lokalizacije su dostupne svim zainteresovanim partnerima i klijentima.

Uz lokalizaciju za Srbiju, nudimo i lokalizacije za Crnu Goru i Republiku Srpsku. Kratak pregled zvanično lokalizovanih verzija je u nastavku.


 • Business Central

  Oktobar 2018. - Microsoft Dynamics 365 Business Central! Tako se zove ova, nova verzija i tako će se zvati i svaka naredna verzija (koji se do sada zvao NAV). Početak 2019. - lokalizacija za Srbiju (i region) je spremna!
 • NAV 2018

  Decembar 2017 - lansiran NAV 2018! Proleće 2018 - NPS lokalizacija za Srbiju!
 • NAV 2017

  Kraj oktobra 2016 - globalna premijera NAV 2017! Januar 2017 - NPS lokalizacija za Srbiju!
 • NAV 2016

  NAV 2016 je svetsku premijeru imao početkom oktobra 2015. Decembar 2015 - objavljena NPS lokalizacija za Srbiju!
 • NAV 2015

  Globalna premijera NAV 2015 - početak oktobra 2014! Decembar 2014 - objavljena NPS lokalizacija za Srbiju!
 • NAV 2013 R2

  Zahvaljujući našoj posvećenosti i timskom radu, za Srbiju lokalizovana verzija NAV 2013 R2 postala je dostupna klijentima i partnerima samo 3 dana nakon prve objave. NAV 2013 R2, iako je postao dostupan nedugo nakon lansiranja NAV 2013, donosi toliki broj funkcionalnih i tehnoloških novosti i unapređenja da je na tržište mogao biti lansiran i kao potpuno nova verzija.
 • NAV 2013

  NAV 2013 i sa njim lansirani novi model licenciranja (Perpetual) doneli su diskontinuitet u poređenju sa prethodnim verzijama - zvanična Microsoft lokalizacija za Srbiju i čitav niz zemalaj slične veličine i ekonomske moći postali su deo istorije. NPS lokalizaciju za NAV 2013 lansirali smo u junu 2013, u saradnji sa lokalnom Microsoft Srbija kancelarijom. Tako je NAV 2013 postao dostupan za tržište Srbije nedugo nakon svetske premijere.

BRZE VEZE


VENDORI

VESTI I DEŠAVANJA